Een blijvende herinnering

Het kiezen van een grafmonument, asbestemming, of juist het afzien daarvan, is een wezenlijk facet van de rouwverwerking, evenals het erover praten.

Asbestemming

As uitstrooien, in urn begraven of bijzetten.

Een maand na de crematie krijgt u de beschikking over de as van de overledene. De laatste fase van nabijheid. U mag de as uitstrooien op de plaats die de overledene in zijn laatste wilsbeschikking heeft aangegeven. U kunt kiezen voor het uitstrooiveld van het crematorium. U kunt de as in een urn begraven op een plek die de overledene dierbaar was, of voor u een bijzondere betekenis heeft. De urn (laten) versieren en thuis bewaren tot u er klaar voor bent de as uit te strooien. De urn bijzetten in het graf van grootouders. De laatste jaren groeit het gebruik om as van dierbare overledenen te verwerken in een sieraad, een eigen kunstwerkje, of in een tatoeage.

Past deze nabijheid voor jaren bij u?

Grafmonument

Het kiezen van een grafmonument, of juist het afzien daarvan, is een wezenlijk facet van de rouwverwerking. U bent een beetje afhankelijk van wat de begraafplaats voorschrijft of afwijst.

Steenhouwers, kunstenaars, winkels voor grafmonumenten kunnen u helpen bij uw keuze. Maar ook initiatieven uit de familiekring kunnen tot een mooie oplossing leiden.

Doeat kan u documentatie geven waarin voorbeelden en foto’s staan die een keuze makkelijk maken, maar ook kunnen inspireren tot een persoonlijk gedenkteken.

Rouwverwerking

Op het punt gekomen terug te keren naar het leven van alledag, wilt u misschien nog een toelichting op een bepaald onderdeel van de uitvaart. Mogelijk is u iets opgevallen dat u met ons wilt delen. Zo’n nagesprek kan zinvol voor u zijn, zeker ook voor ons.

Familieleden en vrienden bieden de beste bedding voor de verwerking van rouw -en verlies. Wanneer die bedding ontbreekt, kan ik u door mijn persoonlijke betrokkenheid met rouwverwerking en een volwaardige opleiding daarin een helpende hand bieden. 
Als u het op prijs stelt kunnen we dan samen kijken of meer gespecialiseerde hulp nodig is. En ook bij de inzet daarvan ben ik u graag van dienst.

of bel rechtstreeks, dag én nacht bereikbaar op 06 10 47 27 35

Altijd en voor iedereen.

Onafhankelijk advies
Mensen in rouw zijn kwetsbaar. Wij vinden het dan ook belangrijk dat wij u onafhankelijk advies kunnen geven. Dat kan alleen als wij geen enkel belang hebben bij de keuzes die u maakt. Wij ontvangen geen provisie op de producten of diensten die u kiest. Ons enige belang is dat u de juiste keuzes maakt.

Kosten en werkwijze
Met regelmaat krijgen wij de vraag wat een uitvaart kost. Er is niet één uitvaart hetzelfde, dus het kostenplaatje is voor iedereen anders. Na het bespreken van uw wensen ontvangt u binnen 24 uur een kostenraming. Enkele weken na de uitvaart ontvangt u de definitieve factuur. Binnen elk budget is een passende uitvaart mogelijk. Laten we samen kijken hoe we uw wensen zo goed mogelijk binnen het budget kunnen laten passen.

Verzekering
Doeat uitvaartbegeleiding kan altijd de uitvaart verzorgen, ongeacht of u verzekerd bent of waar u verzekerd bent. Dus ook als u bijvoorbeeld een uitvaartpolis bij Dela of Monuta heeft.

De afwikkeling van uitvaartpolissen kunnen wij ook voor u verzorgen.