Kennismaken?

Doeat begeleidt in het proces van maken van de juiste keuzes en het zoeken naar de juiste vormen en rituelen. Hierbij staat de overledene en de zorg daaromheen, centraal.

Over Ineke

Met Doeat uitvaartbegeleiding maak ik het de families mogelijk afscheid te nemen op een unieke manier, in een sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Hierbij vertrouw ik op mijn gevoel en opper ik ideeën die in eerste instantie misschien wat ongewoon zijn. Mijn ervaring is dat deze mogelijkheden tot hele bijzondere en intieme uitvaarten leiden. Als het voor u maar passend is, goed voelt, troost geeft en een dierbare herinnering wordt. Zorgen voor een veilige basis waar de mens in zijn algemeenheid zich prettig en ontspannen kan voelen, want vanuit een veilige, geborgen omgeving ontstaat er vertrouwen. Oprechte, betrokken aandacht vanuit integriteit. Dit laatste is voor mij een belangrijke waarde en levensvisie.

Vanaf mijn kind zijn af heb ik te maken gehad met rouw en verlies. Het heeft ervoor gezorgd dat ik harde overgangen, transformatieprocessen van geluk, compleet zijn in liefde, verdriet en pijn goed begrijp en herken. Dagelijks voel ik mij dankbaar dat ik mensen mag ondersteunen bij hun verlies, in welke vorm dan ook en ik voer mijn taak met passie en bezieling uit. Aandacht hebben voor rouw en verlies, dan maken we onze samenleving tot een plaats waar pijn mag zijn en liefde kan stromen.

Achtergrond
Mijn opleiding Inrichtingswerk, Management & Organisatie en de opleiding Rouw en Verlieskunde heeft eraan bijgedragen dat ik met diverse groepen mensen heb mogen werken. De kennis die ik heb opgedaan als leidinggevende is terug te zien in mijn gesprekken binnen terminale situaties en complexe (gezins-) situaties. Zo lukt het mij lucht te brengen in de zwaarte van het onderwerp en rust en overzicht te geven in een soms emotionele chaos. In mijn loopbaan heb ik jaren in de kinderopvang gewerkt en met veel ouders gesproken over de geboorte van hun kind. Nu mag ik de cirkel rondmaken om te praten over de dood. Dit is voor mij de dood omarmen zoals je ook het leven viert.

Ik ben ervan overtuigd dat het samen organiseren van een persoonlijke uitvaart bijdraagt aan een goede start van de rouwverwerking. Het gezamenlijk vormgeven aan het afscheid is voor mij essentieel.

Weet u niet goed wat u wilt? Ik inspireer u graag! 

 

Wat anderen over mij zeggen:
Gepassioneerd over uitvaart; Dankbaar met gepaste humor; Creatief en inspirerend; Zorgzaam, zacht en liefdevol; Rots in de branding; Werken vanuit het hart; Out of the box denker; Harde werker; Meedenker; Hartverwarmer; Knopendoorhakker; Ruimtegever; Rustbrenger

Wat betekent Doeat

Doeat is het rijk van de god van de dood, Osiris, uit de Egyptische mythologie. Met zijn sterrenschip brengt hij de zielen naar hun bestemming. 

In de Egyptische mythologie is de Doeat het hiernamaals; de wereld van Osiris, de god van de dood. De Doeat zag men als deel van de zichtbare sterrenhemel. Die sterren stonden in verband met de zielen van de dode koningen en hun bestemming in het hiernamaals.

U spreekt ‘Doeat’ uit als DOE-WAT. Een standpunt van Doeat om iedereen de gelegenheid en ruimte te bieden om zelf een actieve rol te spelen in de eigen uitvaart of die van anderen.

25 jaar Doeat, daar zijn we trots op

September 1996 is Doeat Uitvaartbegeleiding ingeschreven bij de Kamer van Koophandel door Judy Koopman. Judy heeft in 2017 haar bedrijf overgedragen aan Ineke van der Looij. In deze 25 jaar is er veel veranderd in de uitvaartbranche en Judy heeft aan de wieg gestaan van veel nieuwe ontwikkelingen.

Vroeger werd een uitvaart standaard uitgevoerd van zo hoorde het. Judy heeft families gestimuleerd om het op hun eigen manier te doen en niet op de gangbare wijze. Doeat is een veelzijdig bedrijf, waarin alles kan en mag en wij willen graag op de ingeslagen weg doorgaan en families op hun eigen manier de uitvaart vorm laten geven.

De kracht van samenwerken

De assistentes van Doeat zijn hartelijk en representatief. Zij assisteren op de dag van de uitvaart en zijn achter de schermen altijd bereid mee te denken en werk uit handen te nemen. Daarnaast werken wij samen met rouwcentrum Buitelaar in Eindhoven en drukkerij WENS in Sint-Oedenrode en diverse leveranciers.